بامداد آدینه گروه کوهنوردی ردپا با تعداد 11 نفر از اعضا در ساعت 7:00 صبح پلیس راه شیراز را به مقصد شهر باستانی بیشاپور که در ردیف بزرگترین شهرهای ساسانی قرار دارد ترک کردند.


مینی بوس پس از گذر از شهر باستانی بیشاپور که تنها ویرانه هایی از آن به جا مانده بود، سمت روستای کشکولی ( تنگ چوگان علیا ) را در پیش گرفت و در ساعت 9:20 به آنجا رسید. اعضا پس از پیاده شدن از ماشین و آماده کردن خود، راه را به سمت غار شاپور در پیش گرفتند. گروه پس از حدود 30 دقیقه کوهپیمایی در محل مناسبی جهت صرف صبحانه توقف کردند و پس از 20 دقیقه استراحت، ادامه مسیر دادند. اعضا در مسیر همانطور که به غار شاپور نزدیک می شدند دو غار دیگر را مشاهده می کردند که یکی از آنها که در سمت راست غار شاپور قرار داشت به غار مرمر و دیگری که در سمت چپ آن قرار داشت به غار مادر شاپور معروف بود.
پوشش گیاهی این ناحیه تنها به درختچه های پراکنده بادام کوهی محدود میشد در حالی که قسمت از کوه شاپور که دارای شیب کمتری بودند، جنگلهای پراکنده بلوط دیده میشد.
سرانجام گروه در ساعت 11:00 به غار شاپوررسید که در ارتفاع 800 متری از سطح زمین قرار داشت . دهانه بيروني غار رو به جنوب و  ارتفاع دهانه بيروني غار نزديك به 20متر و قطر دهانه آن 02/41 متر بود. غاري كوچك درست در سمت راست ورودي غار قرارداشت که محلي ها اسم اين غار كوچك را آشپزخانه شاپور گذاشته بودند.
اعضا پس از ورود به غار در فاصله 30 متری از دهانه غار مجسمه با شکوه و عظیم 6متری شهریار پرآوازه ساسانی، شاپور اول را روئت کردند. که با جامه ای ساده و ظریف با کمربندی که در کمر بسته و شمشیر حائل کرده نشان داده شده بود که البته دو دست آن شکسته بود. از نظر بسیاری از باستان شناسان این مجسمه، شاهکار پیکر تراشی ایران باستان می باشد که پس از حدود 1700 سال باقی مانده است.
گروه پس از عبور از کنار مجسمه در فاصله حدود 81 متری از دهانه غار به دو حوض سنگی مستطیل شکل که در کف غار جهت جمع آوری آب درون غار تعبیه شده بود، روبرو شدند. که ابعاد مستطيل اولي 05/4 متر طول، 2مترعرض و دومي.68/2 طول، 5/1 متر عرض حفر شده بود. هر دو حوض در كنار واقع شده و به وسيله يك آّب راهه به هم متصل شده بودند. حوض بزرگتر با دو پله و حوض كوچكتر با يك پله به عمق حوض راه داشت. از اين دو حوض به بعد غار تاريك شد و احتياج به وسايل روشنايي پیدا کرد. در مسافتي دور تر از دو حوض، حوض بزرگي شبيه به نعل كه دور تا دور آن از 20 متر تجاوز کرده بود در سراشيبي غار ساخته شده بود كه يك طرف آن 1متر و طرف ديگر 4/1 متر عمق داشت. به گفته باستان شناسان وجود این حوضچه ها احتمال استفاده از غار به عنوان یک سکونت گاه موقت را مطرح می کند و البته یکی دیگر از آثاری که این گفته را تایید می کند کشف آثاری از کوزه های شکسته سفالی دوره ساسانی بوده اند.
تنوع درجه حرارت در قسمت‌هاي مختلف غار، تنوع رسوبات آهكي، تنوع رطوبت، تغييرات باد، تغييرات سايه روشنها، وجود شعاع‌هاي كوچك نور در قسمتهايي كه با فضاي بيرون ارتباط دارند، وجود استالاگتید هایی که در اثر آب چکان های سقف بوجود آمدند، همه و همه از خصوصیات منحصر به فرد غار شاپور بود که این مجموعه زیبا و شگفت آور را بوجود آورده بود. اعضای گروه پس از حدود دو ساعت بازدیدی که از این غار بسیار جالب داشتند به دهانه غار برگشتند و پس از جمع کردن وسایل خود و گرفتن عکس گروهی در ساعت 13:20 راه بازگشت را در پیش گرفتند و پس از یک ساعت و نیم کوهپیمایی به روستای تنگ چوگان علیا رسیدند و با سوار شدن بر مینی بوس راه را به سمت تنگ چوگان جهت صرف نهار و استراحت در پیش گرفتند و در ساعت 15:10 به آنجا رسیدند که محلی بسیار زیبا و باستانی بود که اعضا در آنجا استراحت کردند. گروه پس از استراحت در ساعت 17:00 وسایل خود را جمع کرده و به سمت شیراز حرکت کردند و پس از دو ساعت با ورد به شیراز برنامه خود را در سلامت کامل به پایان رساندند.
اعضای گروه :
آقایان : اشکان سالاری ( سرپرست و امدادگر) ، رضا راهنورد ( پاقدم )، امیر رضا اردشیری ( عکاس)، شاهین رمضان زاده، کورش دهقان
خانم ها : افسانه منابری ( کمک سرپرست)، فرزانه محیط، هانیه دستیاری، مرجان قائمی، نسرین کشاورز، مژگان باقری


اشتراک گذاری :  |   |   |   |   |   |