به لحاظ موقعیت جغرافیایی این کوه در استان فارس˓ شهرستان مرودشت˓ بخش درودزن˓ دهستان ابرج˓ روستای بنی یکه قرار دارد.
گروه پس از عبور از روستاهای زرقانک˓ زرنجان و هاشم آباد به روستای بنی یکه رسید.پس از طی یک کیلومتر از روستا اعضای گروه از اتوبوس پیاده شده و به نرمش و ورزش های کششی پرداختند .در ساعت 9:00 پیمایش آغاز شد.ارتفاع ثبت شده در پای کوه توسط جی پی اس 1618 متر از سطح دریا بود.
حرکت با شیب ملایمی آغاز شد و گاهی به شیب متوسطی می رسید. با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی منطقه ارتفاعات آن دارای پوشش گیاهی متنوعی شامل درختان بلوط˓ بنه˓ زالزالک˓ انجیر کوهی و…بود.شکوفه های صورتی و سفید درختان بادام کوهی سراسر مسیر دیده می شد و مناظر بدیعی را بوجود آورده بود. دشت های کم ارتفاع آن دارای گیاهان خودرویی چون آویشن˓ بابونه˓ کنگر و … بود.
آنگاه پلکانهایی در مسیر آن ها قرار گرفت که باقیمانده پلکان های عهد باستان بود . با عبور از روی آن ها و گاهی استراحت های ده دقیقه ای سرانجام در ساعت 11:30 به بالای کوه رسیدند.
در ارتفاع 2137 متری استخر بزرگ آبی است که 55 متر طول و بیست متر عرض و هشت متر عمق دارد و ظرفیت آن در حدود نه هزار متر مکعب میشود. آب این استخر از آب بارانهای زمستانی و بهار تأمین میگردیده است . بدنه و کف استخر از سنگهای شالوده و ملاط آهک مستحکم گردیده ، دو استخر کم عرض دیگر که هرکدام تقریبا” سی متر طول و شش متر عرض و شش متر عمق دارد در امتداد این استخر ساختهاند که آنها نیز از سنگ و آهک ساخته شده ، آب آنها پس از پر شدن به استخر بزرگ میریزد. در کنار استخر یک سرو کهنسال که در حدود ده متر ارتفاع دارد و محیط تنه آن 65 در 4 متر است برپا میباشد . این درخت یکی از سروهای کهن روزگار بوده وهزاران سال است استوار وپابرجا باقی مانده است.
کوه استخر از جمله کوه های معروف و تاریخی است که در انتهای شمال غربی جلگه مرودشت قرار گرفته است. این کوه به همراه دو کوه دیگر” شکسته “ و ”اشکنون “ در مجاور یکدیگر و مانند سه گنبد از هر کجای جلگه مرودشت و ابرج و رامجرد نمودار است و بنام سه گنبدان نامیده میشوند. فردوسی راجع به این سه کوه میگوید:
بسه گنبدان ستخر گزین نشستنگه شاه ایران زمین
و در جای دیگر گفته است:
پناه دلیران ایران زمین گل است و سپید و ستخر گزین
که مقصود ایشان سه دژ معروف گل و گلاب که در کهگیلویه و قلعه سپید یا دژ اسپید در خاک ممسنی و همین کوه استخرمی باشد.
گروه پس ازبازدید منطقه در ساعت 12:00 برای استراحت و صرف نهاردر کنار استخر استقرار یافتند.آنگاه ساعت 13:10 خود را جهت فرود آماده نمودند. ساعت 14:00 بازدیدی از غاز پلنگان انجام دادند و دوباره راه فرود را در پیش گرفتند. مسیر فرود از مسیر هموارتری انجام شد و گروه پیروزمندانه در ساعت 16:00 پیمایش خود را به اتمام رساند.
در راه بازگشت به مدت یک ساعت بازدیدی از آثار تاریخی نقش رستم صورت گرفت.