بدن انسان در شرايط استراحت به ازاي هر کيلوگرم وزن معادل يک سي سي آب در ساعت نياز دارد.مواد محلول در آب معمولي شامل مواد معدني و عناصر مختلف مانند سديم، پتاسيم، کلسيم، منيزيوم و بسياري املاح ديگر ميباشد.
پيش از شروع صعود با مصرف کافي آب بايد بدن در حالت هيدراتاسيون مناسب باشد. اين امر با مصرف حداقل نيم ليتر آب طي دو ساعت قبل از شروع صعود امکانپذير است. با توجه به اينکه معمولا مدت متوالي هر صعود بيش از يک ساعت است در يک شرايط آب و هوايي متعادل و در يک برنامه متوسط و ارتفاع نه چندان زياد، در هر 20 دقيقه حدود 200 تا 250 سي سي آب نوشيده شود. در ورزش کوهنوردي اين آب بايد حاوي حدود 40 گرم قند (7-6 حبه قند) در هر ليتر باشد.
همچنين در صورتي که صعود مداوم بيش از 2 ساعت به طول ميانجامد لازم است که حدود 6/0 گرم نمک به هر ليتر اين آب اضافه شود. اين ترکيب ضمن تامين مايعات مورد نياز بدن و جبران آب از دست رفته، مانع خستگي کوهنورد ميشود. توصيه ميشود پس از پايان صعود و تصميم براي کمپينگ مايع زياد و شيرينتر نوشيده شود تا ضمن جبران کمبود آب، روند ترميم ذخاير گليکوژن عضلات شروع شده و کوهنورد را براي صعود بعدي در همان برنامه آماده سازد.
مصرف آب ميوههاي رقيق شده به نسبت 1 به 2 با آب نيز ميتواند مايع مناسبي باشد. بايد توجه داشت که مصرف مايعات خيلي شيرين ضمن کاهش جذب آب باعث ايجاد خستگي در کوهنورد نيز خواهد شد.
در نهايت بايد تاکيد نمود که از مهمترين مواد مغذي در ورزش کوهنوردي آب و مايعات است و با توجه به دشواري دسترسي و حمل آب در برنامههاي کوهنوردي لازم است که کوهنوردان برنامهريزي مناسبي جهت مصرف کافي آب در حين صعود و کمپينگ خود داشته باشند. به نظر ميرسد براي کم کردن وزن کوله پشتي آخرين چيزي که بايد از کوله پشتي خارج شود آب است! چرا که آب مايه توان و موفقيت و در مواقعي نجات جان کوهنورد است.
منبع : (پايگاه اطلاعرساني پزشكي كوهستان ايران)