سلام… به Geocaching خوش آمدید

لطفا قبل از شروع مرامنامه و قوانین را به صورت کامل بخوانید:

geocaching یا گنج یابی قرن هاست که انجام می شود و یک بازی بسیار بسیار جذاب برای کوهنوردان و طبیعتگردان بشمار می آید (احتمالا فیلم های نقشه های گالیور رادیده اید این همان ماجراست که از قدیم در تمامی کشور های دنیا حتی ایران باستان انجام میشدهاما نه با این نام) این پروژه هم اکنون به سرگرمی بسیار پرطرفداری تبدیل شده است بطوریکه در کشورهای پیشرفته در نزدیکی هرشهر ممکن است صدها گنجواره وجود داشته باشد که یافتن یک یا چند تا از آنها در یک مسافرت ویا یک روز تعطیل به عنوان یک تفریح سالم شناخته شده است.

cacheبه معنای “پنهان شده در زمین” است که به فارسی آن را “گنجوارهیا گنج” ترجمه کرده ایم.جریان از این قرار است که شما یک مختصات جی پی اس همراه با یک سری تصاویر و توضیحات را از سایت (Www.IranSportForum.IR) در قسمت کوهنوردی بخش GeoCachiongدریافت می نمایید،

در برنامه کوهپیمایی یا طبیعت گردی خود در آن نقطه مختصات گنجی را می یابید(درون یک جعبه یک کاغذ و قلم و یک هدیه قرار داده می شود که با عنوان گنج نامیده می شود ) یابنده گنج نام خود و شرح مختصری را در دفترچه ای که همراه گنج است یادداشت می کند و هدیه را برمی داردو یک هدیه از خود برای نفر بعد به یادگار می گذارد و جعبه را به شکل قبل سرجایش قرار می دهد و در سایت اینترنتی مربوطه در قسمت کوهنوردی بخش GeoCachiong به مطلب مربوط به آن گنج گزارش می کند و این چنین این بازی بسیار جذاب و لذت بخش بین طبیعتگردان و کوهنوردان ادامه خواهد داشت و هر کوهنورد و طبیعت گرد پس از چند برنامه یادگاری های زیبایی را از دوستان خود خواهد داشت.

شما هم می توانید گذارنده گنج باشید ( به شرط رعایت قوانین زیر ) :

این پروژه تفریحی و غیرانتفاعی است که درآْن شیئی را در نقطه ای از زمین مخفی کرده ومختصات دقیق آن را با GPS ‌مشخص کرده همراه با یک سری توضیحات از جمله جزئیات آدرس دقیق، یک عکس از مکان دقیق گنجواره ، درجه دشواری مسیر زا در سایت اینترنتی مربوطه (Www.IranSportForum.IR) در قسمت کوهنوردی بخش GeoCachiongقرار می دهند تا دیگران مختصات گنجواره مذکور را یادداشت کرده بوسیله GPS‌ و اطلاعات داده شده آنرا پیدا کنند و سپس اسم و مشخصات خود و تاریخ بازدید را درآن ذکر کرده و در سایت نیز بازدید خود را ثبت نمایند .

1- شیء مورد نظر معمولا فاقد ارزش مادی است وتشکیل شده از یک ظرف نفوذ ناپذیر که داخل آن اشیاء مختلفی با سلیقه شخصی قرار میدهند و به عنوان یادگاری یاد می شود ( مثلاً‌ سکه معمولی ، چاقو، فندک، ، عکس ، نقشه ، عروسک ، دست کلید ، ابزار کوهنوردی و طبیعت گردی و … ) و ظرف را درون یک پلاستیک قرار می گیرد تا از نفوذ رطوبت جلوگیری شود.

2- نکته مهم این است که شیء مذکور خوراکی ویا فاسد شدنی نباشد .

3- نکته دیگر آنکه سه چیز حتماٌ‌ داخل ظرف مذکور قرار داده شود :
الف – یاد داشتی بطور خلاصه مبنی بر اینکه گنجواره چیست (نمونه ای از این یادداشت را در صفحه بعد ملاحظه می کنید در صورتی که گذارنده اول گنج هستید این فرم را پر کنید و در جعبه گنجواره قرار دهید).

ب – دفترچه ای که هر بازدید کننده اسم و مشخصات خود وتاریخ را درآن ثبت کند .

پ –خودکار جهت ثبت موارد مذکور.

4- هر بازدید کننده پس از ثبت مشخصات خود می تواند یک مورد از اشیاء موجود در گنجواره را برداشته وبه جای آن چیز دیگری بگذارد ( مهم نیست چه چیزی باشد واهمیت مادی آن مورد نظر نیست)

5- اندازه گنج ممکن است کوچک ( در حدود اندازه قوطی کبریت ) یا متوسط ( در حدود یک ظرف پلاستیکی غذا ) ‌و یا بزرگتر باشد . اما اندازه متوسط معمول تر است .

6- درجه دشواری محل ممکن است آسان ( مثلاٌ کنار جاده ) تا موارد بسیار دشوار ( مثلاًٌ‌ مناطق صعب العبور ) باشد .

7- نکته :‌ بدیهی است قراردادن گنجواره نباید باعث تجاوز به ملک خصوصی افراد گردد و ضمناً‌ نباید به محیط زیست خسارت وارد کند .

8- نکته :‌ باید گنجواره طوری قرار داده شود که تا حد امکان بصورت تصادفی توسط افرادی که از آنجا عبور می کنند یافت نشود در غیر اینصورت ممکن است گنجواره اصطلاحاًٌ‌ (غارت) شود .

9- آنچه ذکر شد گنجواره معمولی است اما می توان در آن پیام های آموزشی و بهداشتی و … نیز قرارداد تا این پیام ها از یک گنجواره به گنجواره دیگر سفر کند و باعث اشاعه آن پیام فرهنگی گردد .

10- نوع دیگر گنجواره های سریال هستند که در گنجواره اول آدرس دومی و در دومی آدرس سومی و … را قرارداده و در گنجواره آخر مثلاٌ‌ یک شئی با ارزش قرار داشته باشد .

امید است با آشنایی کوهنوردان و طبیعت دوستان با این سرگرمی و استفاده بیشتر آنها از GPS‌ضمن آنکه تمرین و آموزش برای کاربرد GPS‌ می باشد سرگرمی فوق به تدریج رونق یابد.

نمونه ای از متن پیشنهادی برای گذاشتن داخل گنجواره در صفحه بعد :

(Geo-cache)

به شما تبریک میگویم که این گنج را پیدا کرده اید.

از محتویات داخل این جعبه هر کدام را دوست دارید بردارید و به جای آن چیز دیگری بگذارید.

( هر چه باشد مهم نیست)

سپس نام و مشخصات خود را همراه با ذکر تاریخ در دفترچه ای که در داخل جعبه هست بنویسید و درب جعبه را محکم بسته و آنرا مجددا در همان محل مخفی نمائید.

ضمنا به اینجانب اطلاع دهید:

نام و نام خانوادگی ——-

موبایل:———-

Email: ————————-

و به سایت اینترنتی Www.IranSportForum.IRمراجعه کرده در قسمت کوهنوردی بخش GeoCachiong ، یافتن این گنج را اطلاع دهید.

موفق باشید

  • مدیر سایت
  • ۶ بهمن ۱۳۹۰
  • 2440 بازدید

اشتراک گذاری :  |   |   |   |   |   | 

یک دیدگاه برای “GeoCaching”

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.