درباره كوه دراك: كوه دراک ابتداي جـاده معالي‌آباد ـ کمربـندي بندرعباس ـ و در جنوب غربـي شهر شـيراز قـرار دارد . قله کوه دراک به قله اميري معروف است و بنايي روي آن سـاخته شده و لوحي درون آن قرار دارد که نام قله و مشخصاتش در آن درج گرديده است.

کوه دراک از سمت جنوب، شرق و شمال به شهر شيراز مشرف است و کوه سرخ در غرب آن قرار دارد. دراک به کوه برفي و کوه مستسقي و کوه مادر نيز مشهور است

مسیرهای حرکت :
یکی از مسیرهای حرکت از سمت مجتمع احسان سپس از تنگ علی عسکری که در مسیر به منطقه سه کاج می رسیم که شخصی به نام آقای محمد علی کریمی در این مکان حوضچه ای درست کرده که در فصول بارندگی و بهار در اینجا آب جمع می شود .

پس از طی مسافتی به کلبه سنگی می رسیم . معمولا طی دو ساعت می توانیم این مسیر را طی کنیم .درمسیر قله به جانپناه امیریه می رسیم که آقای محمد علی به یاد پسرش امیر کریمی (خدایش بیامرزدش ) در سال ۱۳۷۷آن را احداث نموده و در اطرافش چاه آب و نهال های مختلفی را کاشته و کوه نوردان معمولا شب را در اینجا سپری می کنند و شخصی به نام وارث از این مکان تحت سرپرستی آقای محمد علی مراقبت می کند.در حدود یک ساعت پیاده روی به قله دراک می رسیم .
یکی از مسیرهای برگشت از راه چشمه ورامین به طرف دره شیطان که دارای دیواره های زیادی می با شد و باید در این قسمت ها به اصطلاح دست به سنگ شد و مسلما داشتن طناب انفرادی از ضروریات است . بعد از عبرو از دیوارها به مسیر تقریبا مسطحی همراه با درختان مختلف مانند بادام کوهی برمی خوریم در طی این مسیر صدای دلنشین آب را می شنویم که به خصوص در فصل تابستان نوید بخش است . رودخانه پشت سر گذاشتن مسیرهای رچ و سرانجام رسیدن به شهرک گلستان.

كوه دراك :كوه برفي – كوه مادر-كوه مستسقي

– کوه برفی :

به علت موقعیت برفی در این منطقه چاههای زیادی حفر می کردند و برف ها را در چاههامی ریختند و در تابستان برای مصرف مردم شیراز از آن استفاده می کردند .

– کوه مستسقی :

اگر هنگام غروب آفتاب ( درتمام اوقات روز نیز مشخص است ) که نور کم است دراک همراه کوه سرخ که به هم متصل اند شبیه شخصی که به پشت دراز کشیده و شکمش (کوه دراک )به حالت برآمده است و بیماری استسقاء را در ذهن انسان تداعی می کند.( شخصی که به این مرض دچار می شود در واقع از خوردن آب سیراب نمی شود و شکمش برآمده می شود )

کوه مادر:
برخی نیز حالت شکم برآمده را به مادربارداری تشبیه می کنند وبیشتر مردم با این نام آشنایی دارند. البته فراموش نکنیم که کوه دراک کوه سرخ به نام های مستسقی و مادر شهرت دارد.
واژه دراک:
دراک در زبان محلي به معني محل جمع شدن آب و برف است چرا که اين کوه در زمان قديم منبع يخ مردم در فصول گرم سال بوده است به صورتي که برف يخ‌زده را در نمد پيچيده، به پائين مي‌آوردند و از آن به عنوان يخ استفاده مي‌کردند .
پوشش گياهي :
کوه دراک در فصل بهار پوشش گياهي بسياري دارد که از جمله آنها : کُله‌خَنگ، آويشن، بادام کوهي، ريواس، بلوط، آلوسياه وحشـي، ارژن، بنـه، کنگر، پيـازکوهي، گل اَرونه، گل شقايق، گل خَتني، لاله واژگون و … مي‌باشند .

حيوانات منطقه موردنظر:

عبارتند از گرگ، شغال، روباه، مارکبری، کبک و شاهین.

ارتفاع:

ارتفاع كوه از سطح دريا 2970 متر است که براي رسيدن به قله از ابتداي آن بايد مسافتي در حدود 8770 متر طي شود .

كوه جنوبي: از نزديك كوه دراك شروع و در حوالي خفر پايان مي يابد.

كوه غربي: در مغرب جلگه شيراز كوه مستسقي (شامل كوه دراك، كوه برفي، با تنگ سرخ و كوه قلات) واقع است. علت نامگذاري اين كوه آن است كه از دور شبيه شخصي است كه به پشت دراز كشيده و شكمش مانند كسي كه به بيماري استسقا مبتلا است، برآمدگي زيادي دارد.


اشتراک گذاری :  |   |   |   |   |   |