بی شک صعود ازجبهه شمال شرقی دماوند یکی از دشوارترین برنامه های کوهنوردی در ایران بشمار می رود چرا که واقع شدن پناهگاه تخت فریدون (مرتفع ترین پناهگاه ایران) در ارتفاع 4400 متری که موجب افزایش احتمال بروز بیماری ارتفاع می گردد …
و همچنین متغیر بودن هوای دماوند به همراه باد های تند و سرمای فراوان ، شیب تند مسیر، وجود یخچال در ارتفاع بالای 5000 متر ، ومهمتر از همه اینکه تحمل ارتفاع بالای 5600 متر برای هر کوهنوردی کار آسانی نیست.
برای صعود از جبهه شمال شرقی دماوند دو مسیر معروف وجود دارد که مبدأ صعود یکی از آن ها روستای گزنه و دیگری روستای ناندل می باشد که از پناهگاه تخت فریدون به بعد ادامه مسیر مشترک می باشد . صعود از جبهه شمال شرقی دماوند از روستای گزنه بسیار طولانی است که ما در این برنامه تصمیم داریم از روستای ناندل باارتفاع حدود 2300 مترصعود نماییم ، گوسفندسرای گردنه سر منطقه آغاز کوهنوردی ما با ارتفاع حدود 2900 متر خواهد بود .با تقریبا 6 ساعت و نیم پیمایش به پناهگاه تخت فریدون با ارتفاع 4388 متری می رسیم و آنگاه گروه به دو گروه الف و ب تقسیم بندی خواهد شد.گروه ب در پناهگاه می مانند و گروه الف عازم صعود قله می شوند. مسیر از سه قسمت متفاوت تشکیل شده است.
قسمت اول شیب نسبتاً متوسطی دارد و پاکوب مشخص و مسیر تفریباً خاکی است که حدود 2 ساعت طول می کشد.
قسمت دوم مسیر دیواره سنگی مجاور دره یخار است با شیب تند بدون پاکوب مشخص و در بعضی جاها پوشیده از برف و یخ می باشد و دره یخار سمت چپ این تیغه سنگی است و این دیواره در زمان مه شدید راهنمای خوبی است برای رسیدن به قله در طول صعود از این دیواره نباید جدا شد.یخچال یخار در ارتفاع 5000 متریکی از یخچالهای معروف و شاید معروفترین یخچال ایران می باشد .زمان صعود این دیواره حدود 5/3 ساعت می باشد.
و قسمت سوم مسیر شیب تند زیر قله است .بام برفی در ارتفاع 5400 متر که چون پوشیده از برف است پاکوبها را برف مخفی کرده است.زمان صعود در این قسمت نیز حدود 5/1 ساعت طول می کشد. در کل برآورد ما 7 ساعت پیمایش تا قله است. در زمان نزدیک شدن به قله تپه های گوگردی در مسیر ما قرار دارند و بخارات گوگرد از نقاط متعدد به بیرون فوران می کند که کمی تیم را با مشکل تنفسی مواجه خواهد ساخت.ولی با پیش بینی های انجام شده گروه با اتکا به یزدان پاک با سلامت و سرافرازی قله راصعود خواهد نمود و با سلامت کامل خواهد برگشت.