صبح یک روز نسبتاً سرد پاییزی سر قرار همیشگی از میدان معلم ساعت 6:30 سفرمان را آغار کردیم، و تعدادی از همنوردان میان راه به گروه پیوستند و در نهایت ساعت 6:35 از خروجی جاده …
کرمان (میدان الله) از شهر خارج شدیم. حدود یک ساعت بعد به سروستان سیدیم، جایی که آقای ثابت به همراه برادرشان به عنوان راهنما به گروه پیوستند.
نگاره1.حرکت از میدان معلم
مسیر را به سمت دو راهی فسا ادامه دادیم و بعد از بیست دقیقه در ساعت 8:05 توقفی بیست دقیقه ای در پایگاه اورژانس پست چنار که بین فسا و امامزاده اسماعیل واقع شده بود داشتیم.
نگاره 2.پایگاه اورژانس پست چنار
نگاره3.عکس هوایی منطقه
نگاره4.مسیر سواره از شیراز
نگاره5.مسیر سواره از سروستان
در ساعت 8:35 به ابتدای مسیر رسیدیم و بعد از حدود 10 دقیقه آماده سازی وسایل و کوله پشتی ها مسیر پیاده، شروع شد.
نگاره6.ابتدای مسیر پیمایش-آماده سازی تجهیزات نگاره7.ابتدای مسیر پیمایش
ساعت 8:50 برای نرمش و گرم کردن بدن توقف داشتیم، این بخش از برنامه اهمیت ویژه ای داشت زیرا مسیر کمی سخت بود و به ویژه گرم کردن مچ پا اهمیت ویژه ای داشت که میزان آسیب دیدگی را به حداقل برساند. 10 دقیقه نرمش داشتیم و ساعت 9 مسیر را ادامه دادیم.
نگاره8.نرمش
منطقه بسیار زیبا و دست نخورده بوده. به دلیل حفاظت شده بودن منطقه و عدم ورود دام به آن، مراتع کمتر آسیب دیده بود و حتی در زمستان جلوه ای زیبا داشت. البته آسیب هایی به خصوص در حاشیه جاده دیده می شد مانند درختان سوخته که به دلیل بی احتیاطی رهگذران رخ داده بود. به دلیل همین بکر بودن نسبی، مسیر پاکوب وجود نداشت و حضور راهنما هر چه بیشتر احساس می شد. در مسیر حیواناتی از جمله کبک و خرگوش مشاهده گردید که به گفته ی راهنما تنها حیوانات این منطقه نیستند و جانورانی از جمله پازن، قوچ و میش نیز جزو پوشش حیوانی این منطقه هستند. پوشش گیاهی منطقه بسیار غنی بود و شامل درختان و درختچه های متنوعی از جمله کهکم، بادام کوهی، ول یا ارس می شد. که درخت ارس دارای خصوصیات بسیار جالبی بود. به دلیل و جود گوگرد در تنه ی این درخت، بسیار کم دچار آفت می گردد و حیوانات برای رهایی از کنه ها بدن خود را به این درخت می مالند. از دیگر کاربرد های این درخت در گذشته استفاده به جای باروت بود است. مسیر کوه پیمایی کوه تیغ از نظر موقعیتی 5 کیلومتر تا امامزاده اسماعیل فاصله داشت و دقیقاً روبروی خرمن کوه قرار داشت که در سمت دیگر جاده کاملاً قابل روئت بود (کوهی که در بالای آن سایت نیروی هوایی واقع شده بود).
نگاره9.امامزاده اسماعیل
نگاره10.خرمن کوه
بعد از 45 دقیقه پیمایش مسیر کمی سخت شد و بخش هایی از آن نیاز به دست به سنگ شدن داشت و احتیاط بیشتری لازم بود اما به کمک راهنما و سرپرست گروه به خوبی مسیر طی شد. اما سختی مسیر چیزی از زیبایی های آن کم نمی کرد. با وجود فصل پاییز زیبایی مسیر چشم نواز بود. حضور راهنما، هم در به سلامت طی شدن مسیر و هم در اطلاعاتی که از منطقه، پوشش گیاهی و حیوانی کاملاً مفید بود.
نگاره11. پیمایش مسیر نگاره12. درخت بنه
نگاره13.گل بنه نگاره14.درخت ارس
ساعت 10:40 بعد از طی کردن مسیری نسبتاً سخت برای استراحت توقفی 15 دقیقه ای داشتیم و سپس ادامه ی مسیر که سخت تر از قبل بود و احتیاط بیشتری لازم داشت. وجود سنگ های بزرگ و الوارهای چوب در مسیر، راه را سخت تر می کرد که به گفته ی راهنمای گروه سیل سال گذشته این وضعیت را پدید آورده است. حدود ساعت 11:50 به بالاترین بخش پیمایش رسیدیم که با صلاحدید راهنما و سرپرست افزایش ارتفاع نداشتیم و کمی توقف کردیم تا گروه نفسی تازه کند و عکسی به یادگار بگیرد.
نگاره15.عکس یادگاری کوه تیغ-نزدیک به قله
در ساعت 12:25 با شناسایی مسیر و کمی پایین آمدن محلی مناسب توقف برای نهار پیدا شد و گروه مشغول صرف نهار شد. محلی زیبا با منظره ای چشم نواز به دشت روبرو و خرمن کوه و از طرفی تک درخت کهنسال و زیبای ارس با پیچ و تاب های شگفت انگیز تنه ی خود زیبایی منظره را تکمیل می کرد بر همه ی این نعمت های الهی آسمانی زلال با رنگ آبی خالص و پاره های ابر سفید در دل آن صرف نهار را به خاطره ای فراموش نشدنی تبدیل کرد. در محل توقف برای نهار یکی از همنوردان از ناحیه چشم دچار مشکل شد (به دلیل ورود جسمی خارجی به چشم) که امدادگر گروه (آقای سعادتی) چشم را پانسمان نمودند. توقف برای نهار و استراحت حدود یک و نیم ساعت به طول انجامید و ساعت 14 رهسپار مسیر بازگشت شدیم. پیمایش مسیر بازگشت سرعت بیشتری نسبت به مسیر رفت داشت و یک استراحت کوتاه بعد از 45 دقیقه صورت گرفت و مسیر را ادامه دادیم. به دلیل سنگی بودن مسیر و ریزال های موجود در برخی موارد مسیر فرود به صورت شن اسکی طی شد. به دلیل صعب العبور بودن مسیر و عدم ورود دام به منطقه، زباله ی زیادی در مسیر وجود نداشت، اما هر چه به جاده نزدیک تر می شدیم آثار حضور انسان (زباله) بیشتر می شد که توسط بچه ها و به سرپرستی مسئول محیط زیست (خانم رفیعی) پاکسازی انجام شد.
نگاره16و17.پاکسازی منطقه
در ساعت 16 به جاده رسیدیم، جایی که می نی بوس منتظر اعضای گروه بود. بعد از 10 دقیقه به روستای مومن آباد رسیدیم که توقفی داشتیم برای استراحت و نماز خواندن و خرید زیتون.
نگاره 18.توقف در مومن آباد نگاره19. غروب بازگشت
بعد از حدود نیم ساعت توقف در ساعت 16:40 به سمت سروستان حرکت کردیم که 16:45 به شهر رسیدیم، جایی که راهنمای گروه به همراه برادرشان از گروه جدا شدند. در نهایت ساعت 18:05 به ورودی شهر شیراز رسیدیم و این انتهای سفر هیجان انگیز و پر ماجرا اما خاطره انگیز مان بود.
نگاره20.مسیر حدودی صعود و فرود
سرپرست: خانم افتخاری، کمک سرپرست و امدادگر: آقای سعادتی، مسئول امور مالی: آقای درباری، مسئول محیط زیست: خانم رفیعی، راهنما: آقای ثابت، عکاس: آقای فرداد، گزارش نویس: خانم قدرتی، مسئول حمل و نقل: حبیبی، سایر همنوردان: آقای ذبیحمند، آقای پرویزی، آقای رفیعی، خانم دری، خانم کشاورز، خانم بوشهریان، خانم باقری.
گزارش توسط خانم قدرتی وبزودی ارسال میشود